Om arrangementet

Nordmarka Skogsmaraton var 25 år i 2018

Løpet 2018 markerte en milepæl for Nordmarka Skogsmaraton som da ble arrangert for 25. gang. Løpet har utviklet seg til å bli et av de mest tradisjonsrike maratonløpene i Norge. Året 2017 markerte en fornyelse av arrangementet. LYN Ski overtok som enearrangør av arrangementet, og vi introduserte halvmaraton. Dette ble en stor suksess. Antall deltakere økte godt. I 2019 var vi over 1200 løpere til start. For 2020 åpnet vi med Ultra. Nå ble 2020 et annerledes år med et koronatilpasset NSM, tre kohorter og strengt regime kan kun rom for en distanse. Men, Ultra består og er på programmet med videre.

I deltakerantall er Skogsmaraton landets tredje største, men det overlegent største i skogen. Løpets varemerke er da også først og fremst omgivelsene og stemningen i Nordmarka, som er veldig annerledes enn i gateløpene. Løypene går i all hovedsak langs grusveier, litt på sti, og er langt mer skånsomme for beina enn en asfaltmaraton. Samtidig er de også mer kuperte. I tillegg er løpet viden kjent for sin gode forpleining underveis.

Nordmarka Skogsmaraton er et Kvalitetsløp godkjent av Kondis. Det betyr blant annet at løypene kontrollmåles og godkjennes av Kondis sine kontrollører. Ønsker du å se de mange omtalene og bildene av løpet på Kondis.no opp gjennom årene, bruk linken nedenfor:

Kondis artikkel om NSM 2017, tradisjon og fornyelse. 

Løpsinfo

Nordmarka Skogsmaraton har start og innkomst rett sør for Sognsvann i Oslo, i Sognsvann Snøpark ved Lyns klubbhus på Kringsjå, Olav M. Troviksvei 13.

Det er enkel atkomst kollektivt med T-bane til Kringsjå stasjon på Sognsvannsbanen, eller med bil og gratis parkering ved Sognsvann stasjon. Skiltet fra begge disse stedene til start.

Det er garderobe, toalett og dusj i Lyn sitt klubbhus. Bagasje oppbevares ute på angitt område. Verdisaker leveres inn til egen funksjonærpost på arena, kun mindre ting (lommebøker, tlf osv).

Utdeling av startnummer

Starttider

Lyn Ski

Lyn Ski er ansvarlig arrangør av Nordmarka Skogsmaraton. Skiklubben er en av landets største, og den er en del av allianseidrettslaget Ski- og Fotballklubben Lyn som ble stiftet i 1894. Skiklubbens aktivitet spenner fra bredde til elitesatsing, fra skileik for de aller yngste, via aktive konkurransegrupper for gutter og jenter, junior- og senior, til veterangruppa Lyn Masters. Lyn Ski har i dag løpere både på landslag og profesjonelle langløpsteam. SFK LYN har klubbhus på Kringsjå, her driver også Lyn Ski Sognsvann snøpark sammen med Norges Idrettshøgskole. Ved siden av Nordmarka Skogsmaraton arranger Lyn Ski også Ivar Formos Minneløp og Oslo Skisprint. Hjemmeside www.lynski.no.