Om arrangementet

Nordmarka Skogsmaraton 25 år

Den 16. juni 2018 arrangeres Nordmarka Skogsmaraton, og dette markerer et 25 årsjubileum for det som har utviklet seg til å bli et av de mest tradisjonsrike maratonløpene i Norge. Fjoråret markerte en fornyelse av arrangementet. LYN Ski overtok som enearrangør av arrangementet, og vi introduserte halvmaraton. Dette ble en stor suksess. Antall deltakere økte med hele 80 prosent. Nesten 900 løpere gjennomførte enten hel- eller havlmaraton.

I deltakerantall er Skogsmaraton landets tredje største, men det overlegent største i skogen. Løpets varemerke er da også først og fremst omgivelsene og stemningen i Nordmarka, som er veldig annerledes enn i gateløpene. Løypene går i all hovedsak langs grusveier, litt på sti, og er langt mer skånsomme for beina enn en asfaltmaraton. Samtidig er de også mer kuperte. I tillegg er løpet viden kjent for sin gode forpleining underveis.

Meld deg på i dag, eller før 1. mars, så får du gratis løpets tekniske løpertrøye fra Mizuno.

 

Nordmarka Skogsmaraton er et Kvalitetsløp godkjent av Kondis. Det betyr blant annet at løypene kontrollmåles og godkjennes av Kondis sine kontrollører. Ønsker du å se de mange omtalene og bildene av løpet på Kondis.no opp gjennom årene, bruk linken nedenfor:

Kondis artikkel om NSM 2017, tradisjon og fornyelse. 

Løpsinfo

Nordmarka Skogsmaraton har start og innkomst rett sør for Sognsvann i Oslo, ved Lyns klubbhus på Kringsjå, Olav M. Troviksvei 13.

Det er enkel atkomst kollektivt med T-bane til Kringsjå stasjon på Sognsvannsbanen, eller med bil og gratis parkering ved Sognsvann stasjon. Skiltet fra begge disse stedene til start.

Det er garderobe, toalett og dusj i Lyn sitt klubbhus. Verdisaker vil kunne tas vare på.

Startnummer og trøye deles ut på Oslo Sportslager torsdag 14. juni kl. 17.00 – 19.00 og fredag 15. juni, kl. 16.00 – 18.00. For øvrig kan startnummer og trøye hentes på startarenaen fra kl. 08.00 løpsdagen

Følgende starttider gjelder:

Halvmaraton kl.10.00

Helmaraton kl.10.30. Nytt av året er tidligstart kl. 09.00 på helmaraton, men kun for løpere med beregnet løpstid over 5 timer, og uavhengig av hvilken klasse en løper i. Det betyr at de som vil løpe i mosjonistklassen også starter kl.10.30 dersom de beregner å løpe under 5 timer.

 

Lyn Ski

Lyn Ski er ansvarlig arrangør av Nordmarka Skogsmaraton. Skiklubben er en av landets største, og den er en del av allianseidrettslaget Ski- og Fotballklubben Lyn som ble stiftet i 1894. Skiklubbens aktivitet spenner fra bredde til elitesatsing, fra skileik for de aller yngste, via aktive konkurransegrupper for gutter og jenter, junior- og senior, til veterangruppa Lyn Masters. Lyn Ski har i dag løpere både på landslag og profesjonelle langløpsteam. SFK LYN har klubbhus på Kringsjå, her driver også Lyn Ski Sognsvann snøpark sammen med Norges Idrettshøgskole. Ved siden av Nordmarka Skogsmaraton arranger Lyn Ski også Ivar Formos Minneløp og Oslo Skisprint. Hjemmeside www.lynski.no.