Om arrangementet

Nordmarka Skogsmaraton 2017: Tradisjon og fornyelse

Den 17. juni 2017 arrangeres Nordmarka Skogsmaraton for 24. gang, og det har utviklet seg til å bli et av de mest tradisjonsrike maratonløpene i Norge. Samtidig preges årets arrangement av fornyelse, gjennom at vi også introduserer halvmaraton. Vi ønsker å øke løpets bredde gjennom å tilby et kortere alternativ for de mange som synes helmaraton blir for langt, eller som skal løpe andre maratonløp for tett på.

I deltakerantall er Skogsmaraton landets tredje største, men det overlegent største i skogen. Løpets varemerke er da også først og fremst omgivelsene og stemningen i Nordmarka, som er veldig annerledes enn i gateløpene. Løypene går i all hovedsak langs grusveier, litt på sti, og er langt mer skånsomme for beina enn en asfaltmaraton. Samtidig er de også langt mer kuperte. I tillegg er løpet viden kjent for sin gode forpleining underveis.

Meld deg på i dag, eller før 1. mars, så får du gratis løpets tekniske løpertrøye fra Mizuno.

 

Nordmarka Skogsmaraton er et Kvalitetsløp godkjent av Kondis. Det betyr blant annet at løypene kontrollmåles og godkjennes av Kondis sine kontrollører. Ønsker du å se de mange omtalene og bildene av løpet på Kondis.no opp gjennom årene, bruk linken nedenfor:

Kondis artikkel om NSM 2017, tradisjon og fornyelse. 

Løpsinfo

Nordmarka Skogsmaraton har start og innkomst rett sør for Sognsvann i Oslo, ved Lyns klubbhus på Kringsjå, Olav M. Troviksvei 13.

Det er enkel atkomst kollektivt med T-bane til Kringsjå stasjon på Sognsvannsbanen, eller med bil og gratis parkering ved Sognsvann stasjon. Skiltet fra begge disse stedene til start.

Det er garderobe, toalett og dusj i Lyn sitt klubbhus. Verdisaker vil kunne tas vare på.

Startnummer og trøye deles ut på Oslo Sportslager torsdag 15. juni kl. 17.00 – 19.00 og fredag 16. juni, kl. 16.00 – 18.00. For øvrig kan startnummer og trøye hentes på startarenaen fra kl. 08.00 løpsdagen

Følgende starttider gjelder: Halvmaraton kl.10.00 og helmaraton kl.11.00. Tidligstart kl. 09.00 på helmaraton gjelder for løpere i klassene over 70 år, samt for løpere i mosjon (beregnet løpstid over 6 timer). Løpere under 70 år som velger tidlig start vil ikke få beregnet tid under fem timer.

 

Lyn Ski

Lyn Ski er ansvarlig arrangør av Nordmarka Skogsmaraton. Skiklubben er en av landets største, og den er en del av allianseidrettslaget Ski- og Fotballklubben Lyn som ble stiftet i 1894. Skiklubbens aktivitet spenner fra bredde til elitesatsing, fra skileik for de aller yngste, via aktive konkurransegrupper for gutter og jenter, junior- og senior, til veterangruppa Lyn Masters. Lyn Ski har i dag løpere både på landslag og profesjonelle langløpsteam. SFK LYN har klubbhus på Kringsjå, her driver også Lyn Ski Sognsvann snøpark sammen med Norges Idrettshøgskole. Ved siden av Nordmarka Skogsmaraton arranger Lyn Ski også Ivar Formos Minneløp og Oslo Skisprint. Hjemmeside www.lynski.no.

Jernbanens Idrettslag Oslo

Jernbanens Idrettslag i Oslo er medarrangør. Laget ble stiftet i 1922 med utgangspunkt i jernbanemiljøet i Oslo og har helt siden starten arbeidet for en aktiv og sosial livsstil blant sine medlemmer. Av forskjellige idrettsgrener er det fotball og løp som dominerer, men idrettslaget organiserer også medlemmer som er aktive innenfor håndball, bordtennis, ski og orientering. Hjemmeside Jernbanens Idrettslag Oslo S (JIL Oslo S),