Velkommen!

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til Nordmarka Skogsmaraton lørdag 25. september! Vi har tre distanser med Ultra, Maraton og Halvmaraton.

Her følger litt praktisk informasjon uken før løpet.

STARTNUMMER

Du henter ditt startnummer før løpet på Bull Ski & Kajakk på Majorstuen (rett ved XXL). For å hente ut ditt nummer må du vise frem et grønt koronapass eller negativ koronatest. Man kan hente startnummer for andre, men må fremvise kopi av koronapass med QR kode eller negativ koronatest for den du henter for. Har du spørsmål, send oss en mail: post@nordmarkaskogsmaraton.no

Tider for henting av startnummer er:

 • Onsdag 22. september kl. 14:00 – 18:00
 • Torsdag 23. september kl. 16:00 – 19:00
 • Fredag 24. september kl. 10:00 – 18:00

KORONATEST

Du fremviser grønt koronapass ved henting av startnummer. Dette får du hvis du er fullvaksinert, har gjennomgått sykdommen og blitt friskmeldt for mindre enn et år siden, eller mottatt en vaksinedose for mellom 3 og 14 uker siden.

https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/om/#hva-gir-gr%C3%B8nt-eller-r%C3%B8dt-koronasertifikat-i-norge

Før du henter startnummer må du gjøre følgende:

 • Logg deg inn på HelseNorge og sjekk koronasertifikatet ditt. Ha dette klart før du henter.
 • Hvis du ikke har grønt koronapass må du gjennomføre en test fredag og fremvise den ved henting av startnummer fredag (du kan ikke hente startnummer onsdag eller torsdag). Testen skal ikke være over 24. timer. Det tilbys gratis hurtigtest for NSM flere steder, blant annet: Volvat Majorstuen eller Barcode. Time må bestilles, så det er lurt å planlegge godt. Testen må tas fredag før du henter startnummer. Det tar ca tre kvarter å få svar på testen.

Bestilling av test gjør du her: https://www.volvat.no/lokasjoner/oslo/tjenester/corona-test/gratis-offentlig-hurtigtest-for-gront-koronasertifikat/bestill/¨

Velg sted, dato 24. september og tidspunkt. Trykk «se pris og bestill». Fyll ut navn og adresse. Bestillingen/testen medfører ikke kostnader.

STARTTIDER

(med forbehold om justeringer)

StartgruppeStarttidStartnr fraStartnr tilFarger
Ultra08:30149Grønn
Maraton09:00100399Hvit
Halv-pulje 1:09:15400699Rød
Halv-pulje 2:09:25700999Gul
Halv-pulje 3:09:3510001299Blå

SEEDING

Alle løpere seedes etter tiden dere har lagt til ved påmelding. Ultra er en pulje, så også maraton. De som har ambisjoner om å vinne bør sørge for å stille seg først. Om noen ønsker å løpe sammen, må dere sørge for å legge inn nøyaktig samme tid i EQ.

LEGG INN DIN SEEDING

Det er veldig viktig at alle på Halvmaraton sjekker at de har lagt inn «Antatt tid halvmaraton». Dette gjør du ved å logge deg inn hos EqTiming med profilen du brukte ved påmeldingen: https://signup.eqtiming.com/account?login&Event=LynSki#RegisterPrivate Deretter fyller du ut dette feltet:

Antatt tid halvmaraton. Angi tid som T:MM (Timer:Minutter)*

 

De som ikke har lagt inn antatt tid, blir plassert i siste pulje


ARENA

Arena er i Sognsvann Snøpark. Her er start og mål, vi løper ut i marka. Området vil være delt med et bagasjeområde, toaletter, sanitet og et lukket område for start. Sognsvann Snøpark er meget stor, det gir god plass til alle.

TOALETTER og GARDEROBER

Vi har MyLift toaletter tilgjengelige på arena. Det er ingen garderober å benytte. Skogen er for alle ved lettere avtreden.

ADKOMST

Start og mål er i Sognsvann Snøpark. Det er gratis parkering på Sognsvann. Du kan gå ned gangveien til venstre for kiosken. Alternativt mellom Olympiatoppen og Norges Idrettshøyskole. Det er også parkering på NIH (betalt) og ved klubbhuset til Lyn (betalt) i Olav M Troviks vei 13. T-banen er linje 5, Sognsvann. Gå av på Kringsjå, og ned Olav M Troviks vei som er første til venstre etter Kiwi.


OPPMØTE

Vi ønsker at du møter opp så tett inntil egen start som mulig. Tidligst 20 minutter før din start. Området ved Sognsvann er stort, så det er mulig å varme opp og så ankomme stadionområdet når starten din nærmer seg.

BAGASJE

Bagasje er delt i fem sluser. Hver pulje har sin sluse. Du pakker bagasjen din i den gjennomsiktige avfallsposen du fikk i startnummerkonvolutten. Dernest fester du bagasjelappen og stripser posen igjen.  Ingen skal oppholde seg i bagasjesonen, kun legge fra seg bagasje.  Med startnummeret ditt får du adgang til bagasjeområdet for din pulje for både levering og henting etter løpet. Det vil du også gjøre når du henter din bagasje. Det vil være en vakt som sjekker at du henter en pose med bagasjelapp som samstemmer med ditt startnummer. Vi har vakter rundt inngjerdet bagasjeområde under hele løpet, men kan ikke ta noe ansvar for bagasje eller verdigjenstander som skulle bli borte.

OPPVARMING

Kom gjerne ferdig oppvarmet. Det er dog god plass i Snøparken og mulighet for å bevege seg rundt både der og på området til NIH.


START

Vi slipper dere inn til start umiddelbart etter at foregående pulje har startet. Likevel må vi minne om at det ikke er noen grunn til å lage kø foran inngangen før «innslipp». Alle kommer med. For å slippe inn må du vise startnummer. Ingen uvedkommende slipper inn.

Rutestart gir en drøy m2 per person. Det gir ro og orden. Det spiller ingen rolle hvilken rute du velger. Når starten går, rykker du fremover når ruten foran blir ledig. Tiden løper i det du passerer startmatten.

SYKDOM

Bli hjemme om du er syk! Er du i tvil, bli hjemme! Er du i karantene, må du bli hjemme. Vi trenger ikke beskjed om sykdom, dersom du blir hjemme.

KIOSK

Vi kjører «kiosk light» med begrenset kiosk salg. Brus, vann og sjokolade. Her selger vi også løpstrøyen for kr. 200,- Vi selger så langt vi har igjen i de ulike størrelsene. KUN VIPPS i kiosken: 17406 (LYN SKI).

PREMIERING

Premiering på Nordmarka Skogsmaraton er tradisjonelt raus. Vi har følgende å by på:

 • Romslig gavekort fra Mizuno til totalvinnere i alle tre distanser for menn og for kvinner.
 • Mizuno terrengsko til andre og tredjeplass hos totalvinnerpallen.
 • Utrekkspremier, som mottas nettopp tilfeldig ved mål
 • Klassevinnere (40 klasser) får flotte krystallglass fra Hadeland med sandblåst merking av Klassevinner NSM
 • Alle jubileumsvinnere, som har løpt med oss (uavhengig av distanse) 5, 10, 15, 20 eller 25 ganger, mottar et vakkert krystallglass fra Hadeland, med sandblåst markering av sitt jubileum.
 • Nordmarka Skogsmaraton krus til alle, dette ligger i målposen.
 • MERK AT det er forsinkelser i produksjon av krystall glassene. Det kan være vi må ettersende. Det vet vi løpsdagen, Hadeland jobber på spreng for å innfri

MÅLPOSEN

Ved målgang står et stort langbord med målposer. Disse posene inneholder en herlig sjokolademelk fra Q-meieriene, chips fra Maarud, vann, NSM kruset, og invitasjon til NSM 2022.

DRIKKESTASJONENE

Nordmarka Skogsmaraton er kjent for mange og glade matstasjoner i marka!

For Halvmaraton har vi tre stasjoner etter hhv ca 6 km, 10,3 km og 17 km. Skjærsjøen (som for hel), Slakteren og Lille Åklungen (som for hel). Mer info her: https://nordmarkaskogsmaraton.no/info-halvmaraton/

For Maraton har vi åtte stasjoner etter hhv ca 6,4 km, 12 km, 15 km, 23,5 km 28 km, 31 km, 34,1 km og 37,8 km. Skjærsjøen (som for halv), Bjørnholt, Fortjern (gamle Hakkloa), Kikut, Sakariashytta, Kobberhaugen, Lørenseter og Lille Åklungen (som for halv). Mer info her: https://nordmarkaskogsmaraton.no/info-helmaraton/

For Ultra gjelder de samme stasjonene, med hhv maraton og halvmaraton. Ultra kan også legge igjen egen drikke/mat og annet ved vending på stadion. Det vil være eget bord for dette.

LØYPER

Vi ber dere gjøre dere kjent med løypen til den distansen du skal løpe. Kart ligger på web, så også gpx. Vi har ettersyklere til hver distanse. Disse følger bak siste løper på hhv maraton, halvmaraton og ultra. Løypa er merket, med du har selv ansvar for å gjøre deg kjent med traseen.

SANITET

Vi har godt bemannet sanitetstjeneste på arena. Alle stasjoner har førstehjelp tilgjengelig. Hvis det er alvorlig fatt ringer man 113. AMK er varslet og kjenner løpet og løypene. Hvis det er mindre alvorlig kontaktes ansvarlig løpslege Dag Henrik Reikvam på tlf: 94858939. Alterantivt ring løpsleder Jørn Schrøder, tlf: 95846854, eller koordinator Annik Bjørndal, tlf: 90199869.

Om du løper med tlf anbefaler vi deg å laste ned 113 appen, den kan være grei å ha ellers også på treningstur.

T-SKJORTE

T-skjorten deles ut med startnummer. Den kan også kjøpes på arena, etter hva som måtte være igjen av størrelser.

TAGG OSS GJERNE

Vi håper dere tar masse bilder, bruker FB og Insta hva nettet holder. Tagg oss så mye du orker. Det setter vi stor pris på!

Vi gleder oss til løp, og ønsker deg velkommen til gode grønne mil!

Hilsen

Nordmarka Skogsmaraton 2021

Kontaktinfo:
post@nordmarkaskogsmaraton.no

Daglig leder LYN SKI: Annik Bjørndal, tlf: 90199869