Vi er stolte av å presentere Nordmarka Skogsmaraton sin første ambassadør. Vi har mange som har løpt med oss mange ganger og flere som har et helt spesielt forhold til nettopp Nordmarka Skogsmaraton.

Anders Nordby er en av de som har løpt med oss flere ganger og er klar for sitt fjerde Nordmarka Skogsmaraton. Vi er stolt over å kunne skryte av at løpet faktisk var med på å «frelse» han inn mot maraton! Fra å være en kar, født i 1976, som ikke brukte nevneverdig mye tid på idrett i sine yngre dager, til å bli en erfaren maratonløper med hele verden som arena.

Nordmarka Skogsmaraton som debutant

Fra sin bolig på Snarøya begynte Anders så smått å løpe i 2015. Turene ble hyppigere og hyppigere og lengre og lengre. Nordmarka ligger hjertet nær til mange av oss, så også Anders. Derfor fattet han interesse for nettopp Nordmarka Skogsmaraton alt i 2016 og bestemte seg for å prøve en ekte maraton distanse. Det står en stor respekt av å våge seg, med sin første maraton, nettopp i våre løyper og de velkjente tunge løypene langt innover i marka!

Et solid angrep av løpsbassillen

Med Nordmarka Skogsmaraton bet den berømte løpebasillen seg skikkelig fast med sterkt fokus på maraton. Etter debuten i 2016 med Nordmarka Skogsmaraton har det blitt mange løp i inn- og utland. I 2021 fullførte Anders hele 4 maraton, mens han i 2022 dro til med #10 gjennomførte maraton! Det står respekt av slikt. En foreløpig bestetid er på 2:58:59, og vi merker oss at han understreker foreløpig.. Denne tiden er fra Valencia maraton i 2022.

Six Star Finisher

Jakten på alle World Marathon Majors har Anders også begitt seg ut på med Chicago, Boston, New York, Berlin, London og så Tokyo som siste i mars 2023. Dette kvalifiserte han som en «Six Star Finisher», medaljen som kun deles ut til de som har fullført de 6 største maratonløpene som verdenseliten konkurrerer.

Han er en «Six Star Finisher» – det står det dyp respekt av! Medaljen, som man får utdelt, er det solide synlige bevis på at man har fullført de seks maraton som eliten konkurrerer i.

Fra Smestad til Tryvann

En typisk løpeuke for Anders starter med friske motbakkedrag sammen med løpegruppa «Treningscamp». Den lystige gjengen løper fra Smestad og opp til Tryvannstårnet. Anders er, ikke overrasskende, en primus motor i gruppen, og har fullført over 100 ganger.

Ultra er ikke å forakte – men maraton er å foretrekke

Av og til står også Ultraløp på menyen. Sandefjord Backyard Ultra, Romeriksåsen på langs og Fornebu Juleultra er gjennomført, men maraton forblir yndlingsdistansen. Målet er å både bli raskere og bedre, samtidig som opplevelsen av selve løpene, å gjennomføreløpene og å være i form, gir en bunnsolid helhet.

Hva gjør en ihugga løper om vinteren?

Vinteren hører med til forberedelsesfasen. Hjulene holdes i gang ved å gå lange og hyppige skiturer. Mylla er et yndet utgangspunkt, hvor Anders har sin base i en trivelig tømmerhytte. For skisesongen 2020-2021 bestemte Anders seg for også å bli Milsluker på ski og nådde distansemålet på 2.000 km samtidig med det sterkeste løpefokus.

Hvorfor nettopp Nordmarka Skogsmaraton!
Vi er stolt av at Anders vil være vår ambassadør. For Anders betyr det han han kan bidra til mer løping for flere. «Jeg ønsker å få frem hvor flott det er å løpe klassisk maratondistanse på myke og gode skogsveier ut fra populære Sognsvann inn i Nordmarka, i et kvalitetsløp hvor disponeringen av fart og krefter kan være utfordrende med alle høydemeterne» Bedre kan det ikke sies. Et ekstra fokus har Anders på debutanter i løpet, nettopp fordi han løp Nordmarka Skogsmaraton i sin tid som maratondebutant. Det setter spor! Derfor åpner Anders også døren til deg som er debutant, om du det er noe du vil snakke om, noe du lurer på, noe du tror han kan bidra med for å gjøre ditt løp bedre! Med andre ord – det er fritt frem for å ta kontakt med denne erfarne løperen! Å dele gir mer!  

Kontaktinfo til Anders: anders@fupp.net