Vibeke er 52 år og bor på Lunner, hvor hun både er født og oppvokst. Hun er singel og har fire barn, tre døtre (tvillinger på 16 år og en på 30 år) og en sønn på 26 år. I tillegg er hun så heldig å ha to barnebarn.

Vibeke har en bachelor i vernepleie og jobber på Rehabiliteringsavdelingen på Røysumtunet som inntakskoordinator og har jobbet der i 20 år.

Hun drev ikke med idrett i barndommen eller ungdomstiden. Hun ser ofte at folk i hennes generasjon sier at vi på 70 og 80 tallet var så aktive og var ute i bevegelse hele dagen. Det gjaldt på ingen måte Vibeke, som helst satt inne og leste. Men hun begynte å gå lange turer daglig da hun ble mor til sitt første barn i 1993. Etter hun fikk tvillingene for 16 år siden begynte hun å løpe et par ganger i uka og fant stor glede i det selv om det bare var snakk om mest 5 km turer, og kanskje en 10 km tur i ny og ne. Hun syns det er vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva hun liker best med løpingen, men det er det nok mest det mentale. Det gir henne tid til å la tankene fly. I tillegg synes hun det er veldig gøy. Hun er også helt ærlig med å si at det er veldig tilfredsstillende å være i god fysisk form og kunne holde vekta på en enkel måte.

Vibeke har alltid likt å løpe alene og har egentlig vært litt skeptisk til å løpe med andre. Men for noen år siden fikk en kollega henne med i Kondistreninga på Harestua. Det viste seg å være veldig koselig og sosialt å kunne løpe sammen med andre som var like glad i løping som seg selv. Gjengen på Harestua motiverte henne også til å løpe oftere og lengre turer, og via denne løpegruppa møtte hun også andre som inspirerte henne veldig. Som vår ambassadør Anders Nordby.

Vibeke synes det er veldig motiverende for den vanlige treningen å ha et langsiktig mål å jobbe mot. Hun har tidligere løpt halvmaraton to ganger, og flere 10 km løp. Hun har vært veldig nysgjerrig på maraton og ultraløp de siste årene og fant ut at hun skulle kaste seg ut i det.

Hun valgte Nordmarka Skogsmaraton som sin første maraton først og fremst for at hun ikke ønsker å løpe så langt løp på asfalt da hun har pådratt seg litt skader tidligere med asfaltløping. Hun er generelt veldig glad i å løpe i skogen, og løper mye bakker til vanlig også.

Vibeke sin treningshverdag består i intervalltrening på mandager og torsdager, ca 10 km løpetur på tirsdager, og langtur (20–30 km) på lørdager. I tillegg går hun en del turer ved siden av. Trener skadeforebyggende styrke 2-3 ganger i uka.

Vi ønsker Vibeke lykke til med sitt første maraton!