For første gang har Nordmarka Skogsmaraton i år egne juniorklasser, både 16-17 og 18-19 på halvmaraton, og 18-19 på helmaraton. Det er et helt nytt tilbud, som foreløpig ikke så mange er kjent med, og derfor ikke så mange påmeldte i disse klassene. Det vil nok kunne endre seg.

Blant de som har meldt seg på er et knippe unge skiløpere, og de fleste av dem debuterer på halvmaraton. En av dem er Trym Hagen (17) fra Lyn Ski. Han har vært aktiv i skiklubben siden han var seks år gammel. Men samtidig har han vært veldig allsidig. Han har vært innom fotball, sykling, bandy og litt friidrett i tillegg til langrenn. Og nå altså halvmaraton.

Vi observerte en del av juniorene under prøveløpet, der de løp lett og uanstrengt pratende gjennom 14 km. Vi tror skiløpere som Trym og de andre påmeldte juniorene vil klare halvmaraton uten problemer.

  • Jeg har aldri løpt halvmaraton før så jeg ser på det litt som en utfordring, samt at det er god trening. Jeg liker mye bedre å løpe i skogen enn på asfalt, så det gjør at Skogshalvmaraton passer bra.

Hvilke forberedelser har du gjort foran løpet?

  • Jeg har ikke forberedt meg på noen spesiell måte, grunnlaget er lagt gjennom skitreningen i Lyn. 

Hvilket mål har du satt deg?

  • Målet mitt var opprinnelig å slå kompisen min, men han har dessverre blitt syk. Målet får da bli å løpe så fort som mulig. 

Og hvordan tror han det blir?

  • Jeg er ikke vant til å løpe så langt i konkurranse så jeg gruer meg litt til de siste kilometerne. 

Flere sier de har hatt problemer med påmeldingssystemet slik at de i stedet for Menn 16 – 17 år bare har fått opp valget Menn mosjon 16+. Dette blir nå gjennomgått, men det vil ikke være noe problem å skifte klasse for dem det gjelder. Starten på halvmaraton er uansett felles for alle, og den går kl. 10.00.